lördag 28 mars 2009

Idag har jag börjat ta tempen på Lova, man kan alltså ha lite koll på när det är dags genom att ta tempen. När den börjar gå nedåt så vet man att det inte är många dagar kvar, när den sen går upp igen så vet man att snart är det dags!!!

Kort på magen, stor är den!!

Spenarna börjar fyllas med mjölk!!


Vad håller ni på med egentligen undrar Lova!!

Spännande nu tycker vi!! Lite kul för blivande valpköpare att följa hur det går för Lova!!

Kram Annalena

fredag 27 mars 2009

Jaha ska det bestämma sej snart, ena dan har vi skönt vårväder och nästa så snöar det stora snöflingor..... Igår var vi ute och klippte i äppelträden, eller Ulrik rättare sagt, jag plockade lite grenar. Krattade lite här och var och kände att nu är det snart riktig vår!!! Eller inte!

Nä idag tänkte jag visa hur det blev på vår övervåning i hallen ovanför trappan, finns på vår hemsida med men det kan ju va kul att visa lite bilder här med.


Såhär rörigt och hemskt såg det ut innan vi gjorde färdigt uppe i hallen, konstigt att man inte såg det på samma sätt innan man gjorde om.
Det är svårt att bestämma hur det ska bli när man har ett helt hus att renovera.
Nu har vi iallafall tapetserat, målat bjälkarna vita på väggarna, vitsåpat det fula furufärgade golvet.


Databordet flyttade vi till fönstret istället


Myshörna där datorn var förut blev jättebra, ett rum vi kommer att använda mycket mera nu

Byrån som är ommålad i en blank vit färg ser helt annorlunda ut, kolla in första kortet där den är i furu och med knoppar

Lämna gärna kommentarer, alltid lika roligt!!

Kram Annalena

onsdag 25 mars 2009

Den som väntar på något gott...


Lova i somras

Magen växer med rekordfart, man känner nästan för varje dag hur den blir större och större. Sparkarna känns tydligt nu och spenarna börjar fyllas med mjölk. Hur ska det här funka i två veckor till kan man undra, lite svårt att fatta men det är ju bara att gå till sej själv hur såg man inte ut den sista månaden i sin graviditet eller vad säjer ni??

Nu blir det bara korta promenader för hon orkar inte riktigt med våra långa rundor på runt en timme så det får bli fler korta rundor istället för kissa behöver hon ju göra lite oftare nu när valparna trycker på. Ser lite kul ut när hon springer och stutsar för gå kan man ju inte göra?! Magen hoppar och hon ser riktigt rolig ut :D

Axel i somras

Kram Annalena

torsdag 19 mars 2009

Nytt liv...

Idag kände jag att det sparkade lite svagt i magen på Lova, det är så härlig när man känner att det verkligen är liv där inne i den runda goa magen. Hon är fortfarande pigg och glad om man jämför med förra gången för då mådde hon inte lika bra.... ja det är väl som med oss antar jag, kan vara olika olika gånger.Vilket härligt väder vi har, hoppas det håller i sej nu och
att våren kommer på riktigt! Massor av snödroppar börjar poppa upp i gräsmattan nu!


Kram Annalena

tisdag 17 mars 2009

Fröer och vår...

Idag har vi verkligen vår här, solen skiner och det är underbart att få lite sol på kinderna. Efter en promenad med lyckliga hundar, Axel hittade nämligen lite snö i skogen och det älskar han verkligen han bara ålar och gnider sej i snön man riktigt ser hur glad han blir. När vi kom tillbaka satte vi oss att fika i solväggen, såååå härligt!! Något man längtat efter ett tag nu så det är bäst att ta tillvara på tillfällena.

Ska sätta mej och beställa ett växthus, skulle ju gärna ha ett sånt här eller nåt annat lite designat men men... får hålla mej till ett "vanligt", funktionen lär ju vara den samma!
Jag satte fröer för ett tag sen, tomater basilika och persilja, som redan har kommit upp riktigt mycket, sen satte jag fler tomater och gurkor igår. Man blir så glad när det börjar spira i köksfönstretBild lånad från rexton.se

lördag 14 mars 2009

Lova & AxelAxel & Lova parades v6 så beräknad ankomst av valparna blir v15, alltså i början av april. Det ska bli så roligt, vi fick defenetivt blodad tand förra gången hon fick valpar, visst det är ett jättejobb att ta hand om dom men så kul.
Vi var och gjorde ultraljud för drygt en vecka sedan och det var en hel hög med små foster.Hon har gått drygt 5v nu och börjar bli lite rultig om magen, tiden går så fort så man hinner nästan inte med innan det är dags... Vi har två valpköpare som varit här och tittat på de vuxna hundarna, de har nu bestämt sej för att köpa valp.


Här håller Elin på och tränar Lova på att buga, hon är riktigt duktig på att lära sej nya saker...

Ett försök...

Har funderat ett tag på om jag ska ha en blogg eller inte men nu när Lova ska ha valpar så känns det som det kan vara bra att börja eftersom det finns mycket att skriva om, är dålig på att komma på vad jag ska skriva om nämligen. Tycker väl inte att det händer så mycket här som kan vara intressant att läsa om men bara för sin egen skull kan det ju vara kul och gå tillbaka och läsa, har ju ganska dåligt minne.