lördag 28 november 2009

Underbar film!

Kolla in den här filmen, något att sträva efter eller... både denna underbar kontakt och att man kan hålla på hela livet med våra underbara hundar.

tisdag 24 november 2009

Körkort!


Idag var en stor händelse i Evelinas liv - hon klarade både körningen och skrivningen.

Grattis gumman!

Trafikinspektören fick en mycket glad tös i bilen när hon fick höra att hon klarat uppkörningen, så glad att hon började gråta.

Så nu är vi klara för denna gång med övningskörningar, vilket känns väldigt skönt... Vi var nog trötta båda jag & Evelina på att traggla parkeringar och backningar...
Nu kan hon ge sej ut och köra på egen hand, känns lite konstigt... helt plötsligt så ska man släppa taget liksom...mmm... men jag vet att Du klarar det jättebra gumman.


Kör försiktigt!

Kram Annalena

fredag 20 november 2009

Tillbaka igen...

Nu är jag tillbaka igen och tänkte ta nya tag med bloggen, vi håller på att greja med hemsidan och gör om den lite. Bl.a. så ligger nu bloggen i menyn på hemsidan. Men det kommer vara lite oordning där ett tag framöver innan allt är klart...
Idag har vi varit på Djurmagasinet i Falköping och träffat hundcoachen Fredrik Steen, mycket intressant! Hade nog kunnat stanna där hur länge som helst... så kul att höra hur han resonerade och gav råd till alla som hade frågor. Jag hade naturligtvis en del frågor på lager med... kollade med honom om Axel som inte gillar hanhundar men väldigt svårt att beskriva i ord så han frågade om jag hade honom med mej, hade jag ju naturligtvis ifall om att... ta in honom då säjer Fredik.
Det var en annan hund där inne och Axel morrade naturligtvis på honom och jag sa genast till Axel att sätta sej ned. Men han har lite svårt att lyssna på sin matte ibland och tyckte att det var mer spännande med en annan hund. Fredrik tog kopplet och bad Axel att sätta sej ned och sitta kvar vilket Axel inte gjorde.. fniss... skönt att se att det inte är bara mej han inte lyssnar på... men efter några ggr så fokuserade han mer på Fredrik. Det han kom fram till var att Axel är en väldigt trevlig hund som inte på något vis är elak utan behöver mer träning och att jag ska vara mer avslappnad, vilket är mycket lättare nu när jag inte behöver oroa mej... Fredrik avslutade med att Axel fick en stor puss på nosen och sa att jag hade en väldigt trevlig hund vilket jag redan visste men underbart att få höra av någon annan.


Kram Annalena