måndag 30 augusti 2010

Utställning

Vi har varit på SGVK:s utställning i Skara, Simmatorp i helgen. Det var en liten mysig utställning som varade lagom länge... kan ju annars dra ut på tiden och vara hela dagen!
Iza fick 1 jkl 1 jkkl HP det är vi riktigt nöjda med. Dessutom var Izas mamma med Fanica Queen Quintana hon blev BIR, blev Champion och vann BIS! Bara att gratulera, jätteroligt!
torsdag 26 augusti 2010

6 dygn

Bloggen har krånglat lite så därför har jag inte kunnat lägga in några bilder, men nu så hoppas jag att det ska funka igen! Tyvärr så klarade sig inte en av valparna men vi får väl vara glada ändå, de som är kvar ser pigga och alerta ut!! Vill ha mat hela tiden =) Tog kort på dem när de var 3 dygn, var och en för sig!lördag 21 augusti 2010

Schapendoes valpar!

Äntligen så har de kommit! 8st små söta valpar, 4 tikar och 4 hanar!

Vi blev väckta igår natt och trodde att det var dags men inte då... inte förrän igår eftermiddag drog det igång ordentligt. När det inte ville komma igång så tänkte jag att liten promenad ute i trädgården kunde hjälpa men när jag skulle bära ner henne för trappan (hon brukar gå i trappan annars men ville hjälpa henne nu) så kände jag att det bukta ut så då blev det fart på det hela. En liten kille som var hemskt medtagen kom ut men med lite frotte torkning så kom han igång! Sen hann vi knappt med.. det kom valpar knappt var 10:e minut... här gällde det att hinna väga och kolla vem som var vem innan nästa kom!

Ebba har varit riktigt duktig och dennna kullen var ju lite skillnad mot förra när hon bara hade två att ta hand om! Men detta fixar hon kanonbra
Ha en bra dag Annalena

måndag 9 augusti 2010

Schapendoes specialen

Vilken underbar helg på Tånga Hed i Vårgårda vi har haft! Började med lydnad i fredags då många duktiga ekipage deltog i lydnads klass 1, 2 eller 3, man kunde ju inte bli annat än inspirerad! Träffade redan då många av de vi lärt känna genom åren med schappar! På lördagen åkte vi åter igen till Vårgårda då utställningen var, massor av hundar var anmälda och konkurrensen blev stenhård... Vi hade 5 stycken av våra valpar med och vi vill tacka så jättemycket för att ni ville ställa upp med era hundar både roligt och nödvändigt för vår avels skull, vi hoppas att ni hade en kul och spännande dag också!

Izas resultat, kv 1 kk 4 med HPAlma fick för dagen en 2:a med fin kritik
Molly gjorde revansch från förra året och kom 5:a i konkurensen vilket var mycket bra då det var 28 tikar anmälda i öppenklass!


Alfred gick det bra för förra året och så även i år, en 4:e plats i
konkurensen med fin kritik, det var ett 20-tal hanar i klassen!

Asch vad datorer är jobbiga när de inte vill samarbeta, när jag laddade ner bilder på Monzter, Zäta så ville inte blogger det... orkar inte sitta här och vänta mer men det finns bilder upplagda på hemsidan under respektive hund. Monzter i C-kullen och Zäta i B-kullen!
Annalenaonsdag 4 augusti 2010

Hundbad!

För ett tag sen var vi och badade med våra hundar, bara schappar allihop! Det var Camilla och Susanne som hängde på! Vi har en liten vik som går ut i Sämsjön där det går bra att låta hundarna bada... skönt när det är varmt! Härligt när man kan ta med sig sina hundar till sjön utan att någon behöver bli störd!


Monzter som är Ebbas valp hoppade gärna i plurret och simmade lite grann

Men att leka med mamma är ju väldigt skoj, fast hon är väl inte riktigt med på noterna :-)


Monzter tar sig en simtur


Camillas hund Izor, Monster och våran EbbaHär är Susannes Solo med också

Ha en skön dag
Annalena