söndag 29 april 2012

17 dygn


Idag har valparna fått sin första smakportion av nötfärs, först undrade de lite vad det var sen slank det ner snabbare än kvickt! I veckan som gått har klorna blivit klippta för första gången och det tar ett tag kan jag säga, de är så små så man får sitta med en liten nagelklippare för att det ska lyckas. Men de var så vassa nu så de river Ebba på magen när de äter...

Ebba matar!



Nu börjar de ta sig upp på sina små ben...


onsdag 25 april 2012

13 dygn

Då börjar de små liven närma sig 2 veckor och nu syns det tydligt att de börjar öppna ögonen, öronen har bara sett ut som en liten vaxbit men nu börjar de växa ut och hänga ner litegrann! Det är så härligt när man dag för dag se hur de utvecklas och snart ska de få börja provsmaka lite annan mat än Ebbas, även första avmaskningen närmar sig vilken inte kommer smaka lika gott... men ett måste!

 Nr1 tik

 Nr2 hane

 Nr3 hane

 Nr4 tik

 Nr5 tik

Nr6 hane


Annalena

måndag 23 april 2012

11 dagar

Oj vad dagarna springer iväg...
Valparna blir större och rörligare och det är en väldans fart i valplådan, inte lätt att fota men passar på när de precis har ätit då de är mätta och stinna ;-) då ligger de rätt still iallafall. Man ser på ögonen att de är på väg att öppnas men det dröjer några dagar till!


Nr.1 Tik


Nr.2 Hane
 

Nr.3 Hane



Nr.4 Tik



 Nr.5 Tik




Nr.6 Hane



Annalena

onsdag 18 april 2012


Försökt att ladda upp den här videon hela dan... och om man gör rätt så går det väldigt fort!!


En kortis från igår då de var 5 dygn gamla

Annalena

tisdag 17 april 2012

5 dygn

Oj vad tiden rinner iväg... valparna är redan 5 dygn gamla och de växer och frodas! Helt enormt hur en lite valp kan växa så fort som den gör, efter en vecka så brukar de ha fördubblat sin födelsevikt och det stämmer nog bra på dessa också, vi väger dem varje dag för att ha koll så att alla får ordentligt med mat.
Färgen på dom blir inte rent svart/vit som det ser ut som utan i det vita blir många av dom grå, det ser man på om huden är rosa eller mörk under pälsen (rosa = vit, mörkare = grå).
Har tagit foton på var o en igen... vet inte om det syns på bilderna att de vuxit men pälsen har ju iallafall blivit något längre!

 
Längst ner och uppåt, nr2 hane, nr6 hane, nr4 tik, nr1 tik, nr5 tik, nr3 hane

Nr. 1 Tik

 Nr. 2 hane

Nr. 3 hane

Nr. 4 tik

Nr. 5 Tik

Nr. 6 hane

Annalena

söndag 15 april 2012

Ett till...

...foto idag!

Var och tog ett foto till när de åt fast här ser man ansiktena på 4 av dom!
Från vänster, nr5 Tik (syns mest kroppen), nr3 hane, nr4 tik, nr2 hane (bara kroppen), nr6 hane, nr1 tik

Annalena

3 dygn

Händer inte så mycket med valparna nu när de är så små men de går upp i vikt som de ska och är väldigt matglada, så fort Ebba varit ute och kissat en snabbis och kommer in igen så känner de direkt när hon är tillbaka och vill genast ha mat annars blir det ett herrans liv! Detta är en väldigt jämn kull både till utseende och viktmässigt, ska bli spännande och följa dom medans de växer och se när personligheterna kommer fram allteftersom! Ebba mår bra och är en duktig mamma och hon äter som en häst!!


Här har vi underverken från vänster: nr 3 Hane, nr 4 Tik, nr 5 Tik, nr 6 Hane, nr 2 Hane , nr 1 Tik
De har fått nummer i den ordning de föddes än så länge, namn får vi jobba på!

Annalena

fredag 13 april 2012

1 dag

Har fotat valparna vilket inte är speciellt lätt... de är så snabba och vill bara till sin mamma! Sen när man väl fått till några foton så ska man försöka utforska vem som är vem och det är inte lättare precis, det tar några dagar innan man lärt känna allihop. Men söta är dom iallfall!


Nr.1 var en tik, ligger överst och har det gôtt




Även här nr1



Nr.2 var en hane

Nr. 3 blev en hane


 Nr.4 är en tik



Nr. 5 en tik


Nr. 6 var en hane


Annalena

torsdag 12 april 2012

Valpar har anlänt!

Igår gick Ebba med förvärkar och tyckte det var ganska jobbig, vi gick och lade oss och visste att det nog skulle bli valpar inatt. Ebba ville ligga hos oss så nära som möjligt så vid 01,40 föddes första lilla tjejen, dock inte i vår säng utan i valplådan som står bredvid vår säng ;-), sen så gick det ganska snabbt. Brukar ju få vänta ganska länge på de sista men strax efter 3 var alla födda, 3 tikar och 3 hanar blev det! Alla mår jättebra både Ebba och valparna, de äter med god aptit och är väldigt jämna i både färger och vikt!



En trött Annalena ;-)

lördag 7 april 2012

Ebba

Liten hälsning från Ebba!


Här har vi en Ebba med stor mage och spenar som står rakt ut!
På fredag har hon gått sina 63 dagar men det brukar inte dröja så länge utan komma tidigare så det kan i stort sett bli vilken dag som helst nu.. fast imorgon ska vi på utställning i Varberg så vänta gärna till efter den!