söndag 28 februari 2016


Tänkte presentera de tre hanarna:


Här har vi hanen som föddes som nr 2Detta är hanen som föddes som nr 7 Här har vi hanen som föddes som nr 6

Trevlig kväll
Annalena & Ulrik


lördag 27 februari 2016


Nu har tiden sprungit iväg igen...

Igår var valparna 2 veckor gamla och om en vecka kommer alla valpköpare och hälsar på, det ska bli jättetrevligt och få träffa de som ska ta över de små efter 8 veckor hemma hos oss!

Idag har de fått smaka på lite lite nötfärs (svensk såklart) konstigt tyckte några och andra gillade det. Som små barn när de äter fast föda de första gångerna så suger de i sig för de förstår inte hur man gör. Men om några dagar hugger de i sig den för det inte går fort nog...


Tänkte presentera vem som är vem enligt i vilken tur de föddes!
Från vänster Nr 5 Tik, Nr 4 Tik, Nr 6 Hane, Nr 3 Tik, Nr 2 Hane, Nr 1 Tik, Nr 7 Hane
Lite sämre kvalitet på denna videon men det är så gott att höra när de äter,
ville bara dela med mig av det!


Fortsatt trevlig helg
Annalena & Ulrik

söndag 21 februari 2016


Nu har det gått över en vecka sen dessa små föddes... fotade lite igår kväll och nu börjar de verkligen bli runda och go'a! Kakan mår bra, äter och dricker mycket så hon har tillräckligt med mat till alla valparna som växer så det knakar!

Bara två veckor nu tills valpköparna får komma och titta på sina valpar och då ska de ha flyttat ner i köket innan dess, tiden rinner verkligen iväg.


Ha en underbar dag
Annalena & Ulrik

tisdag 16 februari 2016

Valparna!


Igår var det lite turbulent, Kakan fick feber så vi fick ta med oss hela gänget och åka till veterinären. De undersökte så ingen valp eller moderkaka fanns kvar och tog en del prover, Kakan fick medicin och nu mår hon bättre! Lite oroande när man har 7 valpar som behöver sin mamma men allt gick bra och det känns bra att vi åkte in!

Kakan är verkligen en underbar mamma, hon är så lugn i alla situationer! Känns bra inför kommande veckor framför oss.


Hon ser ut att njuta av sina valpar iallafall!
Idag har varit en lugn dag! 

Valparna är 4 dygn gamla
Det är slitgöra att vara mamma säger KakanUnderbara valpar! Sticka ner näsan och känna deras doft, finns det något bättre!?

Gokväll
önskar
Annalena & Ulriklördag 13 februari 2016

Väntan över..


Igår natt började Kakan vara lite orolig och vi trodde att det kanske skulle komma igång men hon väntade till igår på dagen då det blev lite mera värkar och den första lilla tiken föddes vid 18-tiden. 

Det drog ut på tiden när fyra var födda och jag ringde veterinären för att kolla så det inte var någon fara för de som var kvar i magen, kände ju att det var minst en kvar iallafall. När jag lagt på luren så dröjde det 10 min så kom nästa och 10 min ytterligare så kom den som vi trodde var sist... Ett bra drag att ringa vet. antagligen, då blev det fart på det!

Vi vilade en stund eftersom Kakan var lugn och allt gick jättebra och vi trodde att allt var klart men efter 1 timme då  klockan hunnit bli 04 på natten kom då den siste hanen som är den ende bruna utav dem.

Här kommer lite bilder på underverken!!

torsdag 11 februari 2016

Inget är som väntans tider..


Nu är Kakan på 59:e dygnet och jag vet att de till o med kan gå över tiden, 63 dagar räknar man att hundar är dräktiga. Men våra har aldrig gått över 60 dagar så därför räknar man ju mer eller mindre med att det inte ska göra det nu heller... Inatt har varit lite oroligt med tunga suckar och stånkande från henne, så man ligger ju lite halvvaken hela natten och har koll. Lilla trollet som inte har varit med om det här någon gång :)

Kollade på tidigare valpkullar och var bara tvungen att lägga upp en här, det ska bli så mysigt med valpar igen! De är ju bara så ljuvliga!Ha en bra dag 
Annalena & Ulrik

torsdag 4 februari 2016

Dag 52Nu närmar det sig och Kakan tycker det är jobbigare, hon når inte riktigt att tvätta sig och mat är inte så intressant... Hon är nu i vecka 8 och fostren ska vara färdigutvecklade men skulle inte klara sig om de föddes såhär tidigt.

Mysigt är att man kan lätt både se och känna hur det sparkar i magen. Vi är lite nyfiken hur många småkakor det är därinne. Känns också att juvren börjar få mjölk.

Valplådan har vi ställt in i vårt sovrum så hon kan bekanta sig med den men Kakan vill helst ligga nära oss och bli kliad på magen så vi får väl flytta ner i lådan också när det är dags kan jag tänka mig hehe....

Sen är det dags att börja plocka fram allt som kan behövas vid valpningen!!


                                     Bild lånad från http://birthinggreatdanes.blogspot.se/
   

Ha en underbar dag i solen

Annalena