torsdag 30 april 2009

Namn

Glömde ju tala om vad alla valparna kommer att heta!!
Här kommer dom Bilbo, Botvid, Balder, Bonnie, Betty, Blenda, Bea, Bodil

Kram Annalena

Snart 4veckor

Veckorna springer på fort, på fredag är valparna redan 4 veckor! Vart tar tiden vägen, halva tiden har gått och sen ska de flytta.

Men det är några av de som är tingade som antagligen är kvar några veckor eftersom en del börjar sin semester lite senare, då är det bättre att valparna är kvar här tills de nya ägarna kan vara hemma några veckor med den nya familjemedlemmen.

Det känns ju skönt för oss med om de droppar av en och en så man hinner vänja sej, skulle allihop försvinna på en gång så skulle det ju bli förskräckligt tyst. Nu vet vi att Bea nr7 ska flytta till Floby, Bilbo nr1 flyttar till Göteborg, Botvid nr2 flyttar till Herrljunga, två tikar kommer antagligen att flytta till Norge men det är inte bestämt vilka det blir än. Oj oj det tar på dom!! Det finns fler bilder på hemsidan!

Kram Annalena

fredag 24 april 2009

Växthus

Jaha då har växthuset kommit, "vi" (betyder Ulrik) har fixat till marken där det ska stå och lagt en fin stenkant. Det såg bedrövligt ut här innan men nu har vi då äntligen fått ordning på denna delen i trädgården. Mycket roligare nu när det första man ser är växthuset och en välskött trädgård.

Stenkanten som skiljer grusgången från platån där växthuset står


Berget har kommit fram fint här när massor av jord är bortgrävd


Så är då växthuset på plats, det är inte så stort men en bra början hoppas vi. Lite mer är gjort idag än vad som syns på bilden, men det kommer en annan dag.


För att slippa det fula hörnet utmed gången så har här blivit jordgubbsland, hoppas på att kunna plocka gubbar direkt i frukosttallriken!!

Kram Annalena

torsdag 23 april 2009

Avvänjning!

De växer & växer... pälsen har vuxit ganska mycket sen de föddes, det börjar locka sej lite gulligt runt öronen! Kloklippning har vi börjat med så inte de river sin mamma så förskräckligt, så det plockas med de små ganska rejält. Kvällarna har vi varsin i soffan och snusar på :)

Nu var det då dags för valparna att börja äta lite rå nötfärs, efter att de smakat på vad det är de får i munnen så är de glubska minnsann! När man om ett tag tillsätter lite välling i färsen så blir det ett himla kladdande, kommer ju ihåg förra gången men vad gör det de är ju så gulliga... med mat runt hela munnen!!


Kram Annalena

söndag 19 april 2009

Valpar 16 dygn

Nu har vi äntligen lyckats ta kort på de små vildarna, kan bara tala om att de är inte still många sekunder så att få dem att fastna på kort är inte det lättaste och allihop har nu öppnat ögonen. Vet att en liten kille med stort B blir glad iallafall!!
Vi behöver inte slåss om vem som ska ha en valp med sej till soffan och mysa när man har åtta att välja mellan. Lova blir inte heller ledsen att få lite avlasning :DValp 1 hane

Valp 2 hane Botvid(Otto)döpt av blivande matte

Valp 3 tik

Valp 4 tik

Valp 5 Hanevalp 6 tik


Valp 7 tik

Valp 8 tikKram Annalena

Bilder

Har lagt upp många bilder från valpträffen på hemsidan under A-kullen, där finns en länk till valpträffen.

Kram Annalena

lördag 18 april 2009

Valpträff

Hela gänget som var med

Nu är jag jätte jättetrött och lycklig :D...
Idag har vi haft valpträff med A-kullen. Det kunde inte ha blivit mer perfekt dag tycker jag och familjen, hoppas ni som var med tycker det med. Helen o Monica, hundinstruktörer var med och styrde upp dagen med allmänlydnads övningar och ett glatt humör, de är helt underbara. Vi tackar så jättemycket för hjälpen! Vi är så glada och tacksamma för att nästan alla kunde komma så vi fick träffa våra "små valpar" och vad duktiga alla var!!

Helen & Monica instruktörer

Molly

Helen & Alma


En hel hög med schappisar


Alfred med sin familj
Duffy
Dotti

Kram Annalena

söndag 12 april 2009

Närbilder

Några mysiga närbilder på de små liven!
Klicka gärna på bilderna för att förstora upp dem, synd att man inte kan förmedla hur gott de luktar...

Kram Annalena

torsdag 9 april 2009

Balklänning

Denna balklänning har jag pysslat med under en tid, nu är den klar och det har varit jättekul att sy, lite trixigt när man ska ändra mönstret men det är ju samtidigt kul med utmaningar!!
Kram Annalena

måndag 6 april 2009

3 dagar

Har vägt de små så de säkert har fått i sej tillräckligt med mat, någon har gått upp mer än en annan men alla har iallafall fått mat som är det viktigaste. Man ser ganska snabbt vilka som är glubska och ständigt är runda om magen, då får man vara där och placera om dem lite så att alla får ordentligt med mat. Åhhh de luktar ju så gott....

Här är en liten goding som precis släppt spenen och somnat, ser ganska nöjd ut tycker jag


Från vänster: Tik född 21.10 320g, hane 21.27 270g, tik 01.30 280g, tik 20.36 310g, tik 21.50 320g, hane 19.45 320g, tik 23.10 245g, hane 20.00 320g

Kram Annalena

lördag 4 april 2009

Valpar

Nu har vi haft förlossning, en lång natt blev det. Den första valpen kom 19.45 och den sista 01.30, 5 tikar och 3 hanar, de vägde mellan 245 - 320g. Nu är det fullt av liv i valplådan, 8 valpar som vill ha mat samtidigt är inte lätt så inatt har vi delat upp dem 4 & 4 så att man ser att alla får mat.

Här är en mycket trött Lova, hon har fått vara ute och göra av sej. Det var nog väldigt skönt efter att kämpat i natt och sen var ju magen borta, så lätt att springa.

Närbild på valpisarna så nu gäller det att lära sej vem som är vem och komma på namnB, kom gärna med förslag!! Nu ska vi väga allaihop om en stund för att se att alla har fått i sej mat.

Kram Annalena

fredag 3 april 2009

Valpning

Nu har Lova kommit igång med valpningen, än så länge har det kommit 2 hanar och 2 tikar, allt går bra och både Lova och valparna ser ut att må bra. Axel sitter bredvid och undrar vad det är som händer, nosar lite förundrat på en av valparna. Nu ska jag skynda mej tillbaka, en till på väg...

Annalena

På gång...

Nu tror vi att det snart är dags för Lova, tempen har gått ner och hon ser ganska påverkad ut, vi hoppas att allt ska gå lätt och att både Lova och valparna ska må bra. Uppdaterar så fort vi vet något mer...

Kram Annalena


Nu har den kommit, Leilas nya tidning!! Hur ska jag kunna vänta med att läsa den nu då, hinner ju inte just nu! Får väl kämpa med klänningen jag syr en liten stund till och sen sätta mej ute i solen och njuta av gott thé och Leila...

Nej nu får jag skynda mej...

Kram Annalena

onsdag 1 april 2009

Här händer inte så mycket förutom att Lovas mage växer, tror varje dag att nu borde det nog komma igång... men icke, fast tiden är ju faktiskt inte inne än fast man gärna vill! Tempen tar jag varje dag, den pendlar lite upp och ner vilket är normalt men jag är inte så säker på att den har gjort den där rejäla dippen än.

Bild lånad från canirep.com

Så här ska kurvan se ut på ett ungefär

Solen skiner härligt här, just nu iallafall är väl bäst att säja för i nästa stund kan det ju lika gärna snöa... Ska försöka ta en långpromenad med Axel sen, det behöver både han och jag. Men nu är det balklänningen som det sys på, den ska provas på fredag så då vill jag ha kommit en bit på vägen så den snart kan vara färdig. Är ju egentligen sån att jag vill att det ska gå fort och det gör det ju inte när man inte kan prova när man vill..

Kramar Annalena